loading

SUV ή CROSSOVER;

Σίγουρα έχετε προσέξει τη νέα κατηγορία των εκτός δρόμου επιβλητικών αυτοκίνητων, με τους ολοένα και περισσότερους οπαδούς, τα λεγόμενα "SUV". Από το στυλ και μόνο δείχνει ότι αυτή η νέα κατηγορία αποτελεί την εξέλιξη αυτών που παλιά αποκαλούσαμε "ΤΖΙΠ".

Τα χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων αυτών εύκολα σκιαγραφούν το προφίλ των ιδιοκτητών τους: λάτρεις των σπορ του βουνού, των εξορμήσεων του Σαββατοκύριακου, της περιπέτειας και των προκλήσεων.

Αν στο δρόμο προς Καρπενήσι, ψάχνεις παράκαμψη για στενή και χωμάτινη "δασική οδό", αν παρακαλάς να συναντήσεις λασπωμένους λάκκους στο δρόμο σου, τότε ναι, τα SUV φτιάχτηκαν για σένα.

Οι εταιρείες ανταποκρινόμενες στο ενδιαφέρον του κόσμου άρχισαν να παράγουν πλήθος νέων μοντέλων με σύγχρονους κινητήρες υψηλής απόδοσης, αλλά  και χαμηλής κατανάλωσης.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ SUV;

Πρόκειται για μια σύντμηση του Sports Utility Vehicle (SUV), που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει Όχημα Σπορ Χρήσης.

Τα SUV είναι οχήματα εκτός δρόμου, φτιαγμένα για οδήγηση σε χωματόδρομους με λάσπη, χάρη στην κίνηση και των τεσσάρων τροχών (4x4), την υψηλή απόσταση από το έδαφος και άλλα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν σε τέτοιο έδαφος.

Μια και ζούμε στην Ελλάδα, θα λέγαμε ότι τα SUV είναι κατάλληλα και για οδήγηση "εντός δρόμου", αφού όλοι μας είχαμε κάποτε την ατυχία να χτυπήσουμε τη ζάντα μας σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο, ακόμα και μέσα στην Αθήνα.

Οι εύποροι λάτρεις του είδους, έκαναν την κατηγορία αυτή ταυτόσημη με το lifestyle και τη dolce vita. Προκειμένου όμως να καλυφθούν και τα χαμηλότερης κλίμακας εισοδήματα, η βιομηχανία κατασκευής αυτοκινήτων βρήκε τρόπο να καλύψει τους πάντες, δημιουργώντας τα Crossovers.


ΤΑ CROSSOVERS

Η αγάπη για τα ελαφρώς ακριβούτσικα SUV οδήγησε, σε μια πιο οικονομική εκδοχή τους, τα Crossover Utility Vehicles (CUV).

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το crossover είναι όχημα υβριδικού στυλ, δηλαδή εμφανισιακά δείχνει όπως τα παραδοσιακά SUV, ενώ είναι χτισμένο σε σασί "κανονικού αυτοκινήτου".

Για να γίνει αυτό εφικτό, έπρεπε να εγκαταλείψει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς (4x4) και να κινεί τους δύο μόνο τροχούς, όπως και τα υπόλοιπα "κανονικά αυτοκίνητα".

Με λίγα λόγια, το Crossovers (CUV) δεν είναι φτιαγμένα να ανταποκρίνονται σε ανώμαλα και βραχώδη εδάφη ή σε δύσκολες καιρικές συνθήκες όπως τα SUV.

Αν απογοητευτήκατε με τις περιγραφές μας, επιτρέψτε μας να υπενθυμίσουμε τη μικρότερη τιμή τους σε σχέση με τα SUV.Η ΕΠΙΛΟΓΗ

Σίγουρα σας αρέσουν τα SUV αυτοκίνητα. Αυτός είναι και ο λόγος που φτάσατε μέχρι εδώ διαβάζοντας το άρθρο.

Σας αρέσει ο σπορ χαρακτήρας τους, ο δυναμισμός τους, ο όγκος τους, το αίσθημα ελευθερίας, αυτό που λέμε "πάω παντού".

Για να καλύψουμε τα ερωτήματα που δημιουργούνται, ας δούμε από κοντά αντιπροσωπευτικές προτάσεις της OPEL ΔΡΟΜΩΝ στον τομέα αυτό:GRANDLAND

Κυβισμός: 1200cc (BΕΝΖΙΝΗ)-1600cc (DIESEL)
Ισχύς: 120hp-130 hp
Ροπή: Από 23kg -30kg
Επιδόσεις: Από 10,9 sec
Μεικτή κατανάλωση: Από 4,2 ltCROSSLAND

Κυβισμός: 1200cc (BΕΝΖΙΝΗ)-1600cc (DIESEL)
Ισχύς: 81hp-130 hp
Ροπή: Από 11,8kg -25,4kg
Επιδόσεις: Από 10,9 sec
Μεικτή κατανάλωση: Από 3,6lt


 

MOKKA

Κυβισμός: 1400cc (BΕΝΖΙΝΗ)-1600cc (DIESEL)
Ισχύς: 110hp-140 hp
Ροπή: Από 20kg -32kg
Επιδόσεις: Από 9,9 sec
Μεικτή κατανάλωση: Από 4,9lt

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες και στη σελίδα μας ΤΑ SUV ΤΗΣ OPEL.SUV & Η OPEL ΔΡΟΜΩΝ

Η τελική επιλογή όμως είναι συχνά δύσκολη αφού σε όλους μας αρέσει το "τέλειο αλλά ακριβό".

Αξιοποιήστε τις επιλογές χρηματοδότησης του αυτοκινήτου σας, με το προνομιακό επιτόκιο 2,9%  που προσφέρεται από την Δρόμων ΑΕΒΕ.

Μάλλον το καλύτερο που έχετε να κάνετε για αρχή, είναι να κλείσετε ένα ραντεβού για test drive ή απλά καλέστε μας στο 210 5313213.

Η OPEL ΔΡΟΜΩΝ έχει την πείρα, τη θέληση και τον τρόπο να σας βοηθήσει ουσιαστικά. 

Αρχή σελίδας