loading

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Η ζωή μας είναι γεμάτη εκπλήξεις καλές και κακές και αυτός είναι ένας κανόνας δεδομένος και ίσως απαραίτητος για να την κάνει ενδιαφέρουσα.

Αντλούμε ικανοποίηση από τις επιτυχίες μας και διδασκόμαστε από τις αποτυχίες μας προσπαθώντας να βελτιώσουμε την ποιότητα διαβίωσης.

 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των δυσάρεστων και αναπόφευκτων εκπλήξεων της ζωής είναι και ο θεσμός της ασφάλισης.

Πρόκειται για μια κίνηση κατά την οποία προνοούμε να βρισκόμαστε καλυμμένοι από πιθανά μελλοντικά προβλήματα, μέσα από κάποια μικρή συνδρομή.

Ειδικά στον κόσμο του αυτοκινήτου, επειδή οι πιθανότητες ατυχήματος είναι αυξημένες, η ασφάλιση έχει γίνει υποχρεωτική, αφού στα περισσότερα ατυχήματα εμπλέκεται και κάποιος που "δε φταίει" και πρέπει να αποζημιωθεί και μάλιστα άμεσα.

Και είναι σωστό και δίκαιο να αποζημιωθεί άμεσα!

 

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ

Αν και τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας έχουν βελτιωθεί οι δείκτες των τροχαίων ατυχημάτων, παραμένουμε ως η πιο επικίνδυνη χώρα της (Δυτικής) Ευρώπης και απλά είμαστε λίγο καλύτεροι από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Στην Ελλάδα του σήμερα, που στενάζει κάτω από το βάρος των μνημονίων, ως αποτέλεσμα παλαιότερων λανθασμένων  συμπεριφορών και το εισόδημα των περισσοτέρων έχει πληγεί, έκανε την εμφάνισή του ένα σοβαρό πρόβλημα: το πρόβλημα των ανασφάλιστων οχημάτων!

Απλά κάποιοι ελπίζοντας στην καλή τους τύχη, επιλέγουν να κυκλοφορούν χωρίς να έχουν καλύψει το θέμα της ασφάλισης του οχήματός τους.

Αν τώρα λάβουμε υπόψη και το πρόβλημα του υψηλού δείκτη ατυχημάτων στη χώρα μας (σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη),όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αντιλαμβάνεστε τη σοβαρότητα μιας τέτοιας απόφασης.

 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Στις 30/4/2018 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποίησε διασταύρωση του συνόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων και του αρχείου των κυκλοφορούντων με ασφαλιστική κάλυψη, αποκαλύπτοντας 437.000 πιθανά ανασφάλιστα οχήματα (δίκυκλα και αυτοκίνητα).

Τα αποτελέσματα βασίστηκαν στα παρακάτω αρχεία:

  • Κυκλοφορούντων οχημάτων (Υπουργείο Μεταφορών)
  • Κλεμμένων οχημάτων (Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη)
  • Αποβιωσάντων οχημάτων (Υπουργείο Εσωτερικών)
  • Ανακυκλωθέντων οχημάτων (Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος)
  • Ασφαλισμένων οχημάτων (Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα)

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος αναφέρει οτι ο αριθμός ασφαλισμένων οχημάτων είναι λίγο πάνω από 6 εκατομμύρια.

Κατόπιν τούτου, το Μάιο 2018 επιβλήθηκαν πρόστιμα (από 100 έως 250 ευρώ) και εστάλησαν "Ειδοποιήσεις Εντοπισμού Ανασφάλιστου Οχήματος" με προθεσμία τακτοποίησης της υποχρέωσης 2 μηνών, στο TAXIS και με την επίδειξη του πληρωμένου παράβολου ασφάλιση του οχήματος σε κάποια ασφαλιστική εταιρεία.

Η μη συμμόρφωση προβλέπει αφαίρεση άδειας οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας αλλά και ποινικές κυρώσεις.

 

ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΟΧΗΜΑ

Αλήθεια, τι γίνεται σε περίπτωση εμπλοκής με ανασφάλιστο όχημα;
Αποζημιωνόμαστε ή όχι;

Μην ανησυχείτε! Αν υποστούμε ζημιά από ένα τέτοιο όχημα και δε είμαστε υπαίτιοι , θα αποζημιωθούμε από το Επικουρικό Κεφάλαιο.

Το Επικουρικό Κεφάλαιο είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου το οποίο υποχρεούται να καταβάλει στα πρόσωπα που ζημιώθηκαν, αποζημίωση λόγω θανάτου , σωματικών βλαβών ή υλικών ζημιών από αυτοκινητιστικά ατυχήματα, για συγκεκριμένους λόγους, με ένα εξ' αυτών και την κάλυψη σε περίπτωση ζημίας από ανασφάλιστο όχημα.

Αν βρίσκεστε σε αυτή την περίπτωση, στη σελίδα http://www.epikef.gr/Aithseis.aspx?menu=6  θα βρείτε και τη σχετική  αίτηση που πρέπει να συντάξετε για να αποζημιωθείτε.

Υπάρχει και ένα κακό όμως: η αποζημίωση δεν θα ικανοποιηθεί με την ίδια ταχύτητα που θα ικανοποιούνταν αν το όχημα ήταν ασφαλισμένο και αυτό είναι λογικό αφού η αποζημίωση θα γίνει από το κράτος.

 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Η ασφάλιση των οχημάτων δεν είναι μόνο υποχρεωτική ή χρήσιμη αλλά είναι και ηθική!
Αποτελεί πράξη ανεύθυνης στάσης η οδήγηση οχήματος που δεν καλύπτεται ασφαλιστικά, τη στιγμή που αρκετές εταιρείες παρέχουν την υπηρεσία αυτή με διευκολύνσεις.


Στην OPEL ΔΡΟΜΩΝ, παρέχουμε ασφαλιστικές υπηρεσίες διευκολύνοντάς σας με πληρωμή των ασφαλίστρων έως  12 άτοκες δόσεις!

Έμπειροι συνεργάτες μας σας βοηθούν να βρείτε το κατάλληλο πρόγραμμα ασφάλισης μιας από τις μεγαλύτερες  Ασφαλιστικές εταιρείες ή να σας βοηθήσουν σε περίπτωση ατυχήματος.

Καλέστε μας στο 210 53.13.213 για ενημέρωση!Αρχή σελίδας