loading

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Στους δύσκολους καιρούς τους οποίους διέρχεται η χώρα μας, δεν παρατηρήθηκε μείωση του αριθμού των αυτοκινήτων ανά οικογένεια. Ο αριθμός παρέμεινε σχεδόν σταθερός, αποδεικνύοντας την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου για μετακίνηση στη δουλειά ή την αναψυχή. Αν κάτι επηρέασε η λιτότητα, αυτό είναι η ποιότητα (αξία) των αυτοκινήτων ανά οικογένεια.

Τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα (ή όπως λέμε τα αυτοκίνητα δεύτερο χέρι), όπως είναι φυσικό, έδωσαν τη λύση στο πρόβλημα αυτό. Ένας μεγάλος αριθμός υποψηφίων αγοραστών συνωστίζεται καθημερινά στις online πλατφόρμες, με την ελπίδα να πετύχει το ιδανικό.

 

Η ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ

Πότε όμως το μεταχειρισμένο αποτελεί λύση ή θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμα και μονόδρομος;

 • Ποιες είναι οι προϋποθέσεις που θα κινηθούμε προς το καινούργιο αυτοκίνητο ή το μεταχειρισμένο;
 • Ποια είναι τα κριτήρια της επιτυχημένης αγοράς μεταχειρισμένου;

Μια και το διαδίκτυο κατακλύζεται  από οδηγίες και συμβουλές και μάλιστα λεπτομερείς, θα επιχειρήσουμε εδώ μια κάπως διαφορετική προσέγγιση.

 

ΛΟΓΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ

Ασφαλής απόσβεση

Είναι όντως απίστευτη η ευχαρίστηση που αντλούμε από την απόκτηση ενός καινούργιου αυτοκινήτου. Αν υπολογίσουμε όμως ότι το καινούργιο αυτοκίνητο τον 1ο χρόνο της ζωής του χάνει το 1/3 της αξίας του, η αρχική αυτή ιδέα προσπερνάτε και το μεταχειρισμένο δείχνει να είναι η άριστη επιλογή.

Όσο μεγαλύτερης ηλικίας αυτοκίνητο αγοράσουμε, τόσο περιορίζεται η ζημιά που θα υποστούμε σε περίπτωση μεταπώλησης. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα μπορεί να συμβεί να αποκομίσουμε και κέρδος.

Πρόσβαση στην πολυτελή κατηγορία

Αν θέλουμε να αποκτήσουμε αυτοκίνητο πολυτελούς κατηγορίας, το μεταχειρισμένο είναι σχεδόν επιβεβλημένο. Τα αυτοκίνητα της "μεγάλης κατηγορίας" είναι περισσότερο αξιόπιστα, οι ιδιοκτήτες τους "κατά κανόνα" είναι μεσήλικες και δεν τα έχουν καταπονήσει.

Χαμηλή τιμή

Η αγορά μεταχειρισμένου απαιτεί πολύ λιγότερα χρήματα. Αν προσέξουμε να μην αγοράσουμε μαζί με το αυτοκίνητο και τα προβλήματα από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, θα είμαστε σίγουρα κερδισμένοι. Υπάρχει όμως και η περίπτωση να φανούμε τυχεροί βρίσκοντας "κελεπούρι".

Χαμηλά ετήσια πάγια

Τα ποσά ασφάλισης των αυτοκινήτων, όπως και τα τέλη κυκλοφορίας, είναι χαμηλότερα με το πέρασμα του χρόνου.

Εγγύηση

Αν αγοράσετε μεταχειρισμένο από εταιρεία, σίγουρα θα καλυφθείτε από εγγύηση αφού το αυτοκίνητο θα έχει ελεγχθεί διεξοδικά από πριν. Η αγορά μεταχειρισμένου από ιδιώτη ενέχει κινδύνους, εκτός και αν ο πωλητής είναι άνθρωπος του δικού σας περιβάλλοντος.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ

Από την πείρα μας, θα θέλαμε να σας τονίσουμε κάποιες λεπτομέρειες για να διευκολυνθείτε στην έρευνά σας.

Ηλικία αυτοκινήτου

Τα χιλιόμετρα και η ηλικία δεν είναι πάντα τα πιο σημαντικά. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αυτοκινήτων με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στο κοντέρ, τα οποία δεν παρουσιάζουν και δεν θα παρουσιάσουν προβλήματα. Οπότε μην άγχεστε όταν το υποψήφιο αυτοκίνητο έχει ιστορικό άνω των 100.000 χλμ.

Έγγραφα αυτοκινήτου

Πολύ σημαντικό κριτήριο επιλογής είναι το βιβλίο συντήρησης και το δελτίο από του ΚΤΕΟ.
Ελέγξτε τα προσεκτικά για να αποφασίσετε εκ του ασφαλούς.

Συνέντευξη

Αν αγοράσετε αυτοκίνητο δεύτερο χέρι από ιδιώτη ανοίξτε λίγο συζήτηση μαζί του. Ενδέχεται να σχηματίσετε μια ιδέα για το προφίλ του και πως χειρίστηκε το αυτοκίνητο.

Είναι πολύ εύκολο αν δεν είναι ειλικρινής να πέσει σε αντιφάσεις όπως:
"στα χέρια μου έχει κάνει μόνο 5000 χλμ, εθνική οδό" και λίγο μετά να πει "όλα τα service τα έχω κάνει...".

Μισό λεπτό: Πόσα service έκανε σε 5000;;;

Τεχνικός έλεγχος

Αν δεν είστε μηχανικός αυτοκινήτων, μην προχωρήσετε σε αγορά βασιζόμενος σε διαβεβαιώσεις ή στο ένστικτό σας. Για όλα τα θέματα υπάρχει ο ειδικός και εκείνου η γνώμη είναι που μετράει.

 

OPEL ΔΡΟΜΩΝ και ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ

Μια από τις επιτυχημένες δραστηριότητες της OPEL ΔΡΟΜΩΝ είναι και τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, είτε πρόκειται για αγορά είτε για πώληση.

 

Πώληση μεταχειρισμένων

 Στην OPEL ΔΡΟΜΩΝ θα βρείτε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, είτε ιδιωτικής χρήσης είτε επαγγελματικά, στα οποία παρέχουμε 3πλη εγγύηση:

 • εγγύηση πραγματικών χιλιομέτρων
 • εγγύηση ατρακάριστου σασί &
 • 6μήνες έως 2 χρόνια εγγύηση κινητήρα

Αν θέλετε να αγοράσετε χωρίς ρίσκα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας με τις προσφορές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

 

Αγορά μεταχειρισμένων

Επίσης η OPEL ΔΡΟΜΩΝ αγοράζει το μεταχειρισμένο σας αυτοκίνητο στις κάτωθι περιπτώσεις:

 • εάν επιθυμείτε αγορά καινούργιου Opel
 • εάν επιθυμείτε αγορά αυτοκινήτου από τα μεταχειρισμένα μας
 • εάν απλά θέλετε να πουλήσετε το όχημά σας, το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Ο έλεγχος του οχήματός σας θα πραγματοποιηθεί σε ένα από τα καταστήματά μας, αφού τηλεφωνικά ορίσουμε συνάντηση (καλέστε μας στο τηλ. 210.5313213)

Ο έλεγχος γίνεται ΔΩΡΕΑΝ και για να σας δώσουμε μια δίκαιη προσφορά, θα εξετάσουμε τα παρακάτω:

 • Μηχανή
 • Ηλεκτρολογικά
 • Φανοποιεία
 • Εργασίες όπως παρουσιάζονται στο βιβλίο service του αυτοκινήτου

Εμπιστευθείτε την μακρόχρονη πείρα μας (από το 1984) και την εκτίμηση που απολαμβάνουμε στο χώρο της αγοράς αυτοκινήτου από πελάτες και επαγγελματίες.

Με την OPEL ΔΡΟΜΩΝ είστε σε καλά χέρια.

Σπύρος Μπενάκης
Σπύρος Μπενάκης
Υπεύθυνος Μεταχειρισμένων
Αρχή σελίδας